PLUS komt met zomerse opvolger van veelbesproken kerstfilm

12-08-2018 (21:01) - Campagnes

PLUS lanceert op zondag 12 augustus een zonnig vervolg op haar emotionele kerstcommercial uit 2017. Waar die ging over kerst vieren met gescheiden ouders, laat deze film zien hoe een Syrisch jongetje kennismaakt met de Nederlandse eetcultuur.


Communicatiemanager Esmee Blom legt uit: "Bij PLUS geloven we in goed eten, voor iedereen, elke dag. Dat is onze diepgewortelde missie. Goed eten gaat niet alleen over wat je eet maar ook met wie je eet. Eten kan verbinden, goed eten is namelijk ook samen eten.  Tegelijkertijd staan we als supermarkt middenin de samenleving. Heel Nederland komt bij ons over de vloer, dus we weten wat er bij de mensen speelt. Onze uitdaging is om die actualiteit natuurlijkerwijs te koppelen aan onze visie. Zo kunnen we relevant en impactvol werk maken."
 

De power van goed eten

In de meest recente tv-commercial volgen we Ismail, een Syrisch jongetje dat voor het eerst in Nederland naar school gaat. Ismail wordt op sleeptouw genomen door Lucas, die hem via oer-Nederlands eten en drinken laat kennismaken met onze cultuur. Van bitterballen tot tosti’s, en van tompouce tot haring. Totdat de rollen ineens zijn omgedraaid.

De campagne is ontwikkeld door J. Walter Thompson Amsterdam. “Met deze film laten we de power van goed eten zien. Goed eten heeft de kracht om te verbinden. Wie of wat we ook zijn. Het is bijna een taal op zich", aldus Chris Sant, Creative Lead, J. Walter Thompson Amsterdam

 

Credits

Bureau: J. Walter Thompson Amsterdam
Creative Partner: Bas Korsten
Creative Lead: Chris Sant, Dieuwer Bulthuis
Business Lead: Budi Gonzalez de Chaves
Strategy Lead: Daan de Raaf
Concept Producer: Charlene Thomas
Screen Producer: Marloes van den Berg, Kirsten van den Berg

Adverteerder: PLUS Supermarkten
Manager Marketing & Communicatie: Bas Snetselaar
Communicatiemanager: Esmee Blom, Cecile van den Heuvel

Productie: Pink Rabbit
Regisseur: Ismael ten Heuvel
Producer: Monique van Beckhoven

Muziek: Amp.Amsterdam i.s.m. Andrew Simple
Creative Director: Diederik van Middelkoop
Producer: Bart van Liemt

Geluid: Studio Alfred Klaassen
Producer: Jacco Lenstra & Hans van de Loo