Politici ruilen hoedjes voor prinsjesdag

05-07-2018 (15:30) - Campagnes

Een week voor prinsjesdag dit jaar organiseert Solidaridad het ruilen van hoedjes voor alle vrouwelijke kamerleden en bewindslieden. 


Tweede-kamerlid Isabelle Diks heeft er zin in: “Veel hoeden liggen na Prinsjesdag ergens te verstoffen. Dat is jammer, want kleding en hoeden ruilen is leuk en modebewust. Daarom deze oproep aan mijn vrouwelijke collega’s in de politiek: Ruil een hoedje op de tweede dinsdag van september.”

 

#hoedjesruilen

Alle vrouwelijke kamerleden en bewindslieden zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het #hoedjesruilen en kunnen hun hoeden in een online etalage plaatsen. Een week voor prinsjesdag kan er feitelijk worden geruild. Heske Verburg, directeur van Solidaridad: "Dat wordt leuk en nuttig. Hoedjes en kleding ruilen is niet alleen erg leuk, maar ook een manier om de negatieve impact van kledingproductie op mens en milieu te verkleinen. Kleding die een tweede leven krijgt is immers al gemaakt. Als de politiek, de modesector en consumenten de handen ineenslaan, staan we sterker om de problemen in de textielindustrie het hoofd te bieden.” 


Het hoedjes past perfect in de modebewust campagne van Solidaridad. Die geeft consumenten tips hoe zij bewuster met kleding kunnen omgaan bijvoorbeeld door te ruilen, repareren en recyclen.

 

verduurzaming

Solidaridad werkt samen met kledingproducenten, modebedrijven en overheden aan verbeteringen in de katoenteelt en kledingproductie. De mode-industrie toont steeds meer interesse voor duurzame productie. Maar de sterke groei van de mondiale vraag naar textiel maakt dat de problemen eerder groeien dan afnemen. Daarom is het onvermijdelijk dat niet alleen de kledingproductie maar ook de vraag naar kleding verduurzaamt, zegt Solidaridad. 
 

 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.