Porsche lanceert no-delivery webshop

09-03-2018 (15:58) - Campagnes

Porsche en ACHTUNG! mcgarrybowen lanceren een webshop die je verplicht om je aankoop ergens in Europa op te halen, in een Porsche Macan. Op de website koop je één van de zes zorgvuldig geselecteerde items, om dit product vervolgens in de ultieme test-drive op te gaan halen.
 

Porsche oprichter Ferdinand Porsche zei ooit “It’s not about the destination, it’s all about the drive.” En dus zijn Porsches gemaakt om te rijden, het liefst iedere dag. Porsche stelt dan ook de vraag: ‘Waarom zou je een bijzondere aankoop laten bezorgen als je het ook kunt ophalen in een Porsche Macan?’
 

ophalen

In de door ACHTUNG! mcgarrybowen bedachte webshop staan zes producten centraal. De gemene deler? De producten worden op verschillende unieke plekken in Europa gemaakt. Bij iedere aankoop nodigt Porsche je uit om je product vervolgens op te gaan halen in een door de autofabrikant aangeboden Porsche Macan.
 

20 uur rijden

Onder de noemer ‘Goods picked by Porsche. Picked up by you’ presenteert de webshop een selectie aan bijzondere producten op basis van de reis er naar toe. Zo koop je bijvoorbeeld ‘s werelds beste macarons, op te halen bij Ladurée in Parijs (5 uur rijden), de bekroonde Isle of Harris Gin, op te halen op het Schotse eiland Harris (ten noorden van het Schotse vasteland, 20 uur rijden) of kun je kiezen voor een massief messing vulpen, gemaakt in Nu¨rnberg (6 uur rijden).
 

iedereen een kans

Iedereen die een aankoop doet in de webshop maakt kans om het gekozen product op te halen in een Porsche Macan. Een select gezelschap zal daadwerkelijk de reis naar de maker van het product maken, een ander deel van de kopers krijgt een Porsche Macan ter beschikking om het product in Nederland bij een geselecteerde winkel op te halen.
 
De webshop wordt aangejaagd middels online video, DM en digital advertising.
 

credits

Verantwoordelijk bij Porsche: Anne Pellekoorn
Agency: ACHTUNG! mcgarrybowen
Concept: Wilmar Versprille & Matthijs Groos, Scott Kooken & Martin Stuk
Creative Director: Mervyn ten Dam
Account: Sven Vening
Content Producer: Kim Buijs
Design Director: Chris Mezöfi
Designer: Jack McAuliffe
Production house: Joffra Creative Management
Directors: Pim Hendriksen
Producer: Roderick Weener
D.O.P: Pim Hendriksen
Edit: Rob van der Voort
Online & grading: Pim Hendriksen
Sound & music: Paraphrase
Photography: Pim Hendriksen
Website: 51 North
Porsche lanceert webshop
 

Porsche - Marché Macan from ACHTUNG! on Vimeo.