Right To Play presenteert Play Breaks: speeltips voor thuis

Right To Play presenteert Play Breaks: speeltips voor thuis

07-04-2020 (10:29) - Campagnes

Right to Play, een internationale organisatie die spelen inzet om het leven van kinderen overal ter wereld te verbeteren, presenteert Play Breaks. Dit zijn online speeltips van landelijke 'topspelers'. Hugo Kennis, TV-kok en winnaar van Expeditie Robinson deed de aftrap met zijn Play Break: samen tuinieren.
 
Als gevolg van de coronacrisis zitten veel kinderen en hun ouders thuis. Dat kan zorgen voor de nodige uitdagingen, vandaar de campagne Play Breaks. Right to Play kent de kracht van spelen en geeft die graag door. Want in tijden van crisis kan spelen juist helpen om mentaal en fysiek gezond te blijven. Iedere maandag om 16.00 uur deelt de organisatie een Play Break die gepresenteerd wordt door topspelers als Hugo Kennis, olympische sporters Akwasi Frimpong en Kyle Stolk, NOS verslaggever Jeroen Stekelenburg, zanger Diggy Dex en vele anderen. 
 

Handen wassen

Naast persoonlijke speeltips zullen de topspelers ook speelvormen delen die een link hebben met het werk van Right To Play. Een voorbeeld is het Handenwasspel. Dit spel leert kinderen dat regelmatig en goed je handen wassen één van de belangrijkste manieren is om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op Righttoplay.nl en social media is te zien hoe je van handenwassen een bezigheid maakt waar kinderen plezier in hebben.