Roorda Reclamebureau lanceert College voor de Rechten van de Mens campagne

08-12-2017 (11:14) - Campagnes

Zondag 10 december is het De Internationale dag van de Mensenrechten. Het College voor de Rechten van de Mens start die dag een landelijke campagne over mensenrechten in Nederland. Roorda Reclamebureau maakte de campagne samen met de jonge regisseur Victor Zwiers en muzikant Pete Philly.


Mensenrechten zijn er voor iedereen. Ongeacht ras, kleur, geslacht, taal, godsdienst, mening of politieke voorkeur, nationale of maatschappelijke afkomst, welstand, geboorte of enige andere status. Iedereen heeft recht op een gelijke behandeling. Of te wel: wat je ook bent, je bent allemaal mens, en hebt de vrijheid te doen wat je kunt om je te ontwikkelen en deel te nemen aan de samenleving. Toch lijken mensenrechten vaak vooral voor anderen belangrijk: in verre landen, met dictatoriale regimes. Hier in Nederland zijn we ons minder bewust van het belang van onze eigen mensenrechten. Het College voor de Rechten van de Mens gaf Roorda Reclamebureau de opdracht om dit bewustzijn te versterken. 


positieve norm

Joeri Jansen (creative director Roorda Reclamebureau): “Campagnes rondom mensenrechten hebben de neiging uitsluiting te laten zien. De negatieve norm staat daarin vaak centraal. Terwijl we het in Nederland eigenlijk best goed voor elkaar hebben. De norm is dat we NIET discrimineren en wanneer dat wel gebeurt wordt dat aangepakt. Bijvoorbeeld door een klacht in te dienen bij het College voor de Rechten van de Mens. Door de positieve norm te laten zien weet iedereen weer hoe we hier in Nederland met elkaar omgaan; Als gelijke.” 

De campagne start met een TV commercial en online. Later zal de campagne ook in print en outdoor te zien zijn. De TV commercial werd geregisseerd door de jonge regisseur Victor Zwiers (The Boardroom) die voor de campagne zelfs een tatoeage liet zetten. Rapper en muzikant Pete Philly sprak de voice over in.


achtergrond

Het College voor de Rechten van de Mens (voorheen Commissie gelijke behandeling) is sinds 2012 de onafhankelijke toezichthouder en opereert met wettelijke onderzoeksbevoegdheden.  


credits

Bureau: Roorda Reclamebureau

Strategie: Paul Sijtsma

Creatie:  Willem Droog, Stefan Apswoude en Joeri Jansen

Account: Judit de Graaff en Floor Busch

Artwork en design: Dino Kho


Production Company: The Boardroom

Director: Victor Zwiers

Producer: Dhani Rahmanwan

Camera: Leon de Haas & Christianne Besems

Edit: Victor Zwiers

Compositing: Kimberley Klaiber 

Grading: Roel Videler

Sounddesign en muziek: SoundCircus

Voice Over: Pete Philly

Tattoo Artist: Thomas Brouwer 

Lettering: Marlis Zimmermann

Verantwoordelijk bij klant

Sevinc Keskin en Lieke Ploegman

 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.