Samen sporten, samen dansen, samen stralen

19-04-2021 (11:34) - Campagnes

Maar liefst 272.000 kinderen doen niet mee aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Ze kunnen niet op voetbal, street-dance, judo, zwemles of muziekles. Hun ouders kunnen de contributie of het lesgeld niet betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur lanceert, samen met content bureau Popcorn Stories, op maandag 19 april om 10.00 uur een video die de waarde van sport en cultuur voor kinderen en jongeren laat zien.
 
Sportcommentatoren Dione de Graaff en Jeroen Grueter nemen je mee in de belevingswe-reld van twee kinderen die dromen over schijnbewegingen, applaus, boven jezelf uitstijgen maar vooral: meedoen. Het belang voor kinderen om samen te sporten op de vereniging en meedoen aan culturele activiteiten is het afgelopen jaar extra duidelijk geworden. Gelukkig zijn zwemles en buitensporten zoals voetbal en atletiek wél mogelijk. Hopelijk mogen ook snel de binnensporten en kunst- en cultuurclubs weer open.
 
Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur: ‘We hopen dat deze video laat zien hoe cruciaal sport- en cultuurdeelname voor kinderen is en mensen inspireert om samen met ons in actie te ko-men. Want als heel Nederland het Jeugdfonds Sport & Cultuur steunt, kunnen straks daadwerkelijk álle kinderen meedoen! En dat is hard nodig, want door de coronacrisis wordt het aantal gezinnen met geldzorgen alleen maar groter.’
 
Per schoolklas zijn er gemid-deld 2 à 3 kinderen uit gezinnen met financiële problemen en zorgen. Voor deze kinderen is het lid worden van een sportvereniging of het volgen van creatieve lessen vaak niet be-taalbaar. Terwijl het voor de persoonlijke, fysieke en mentale ontwikkeling van deze kin-deren heel belangrijk is om, samen met leeftijdsgenootjes, iets aan sport of cultuur te doen. Samen winnen. Samen verliezen. Samen stralen.