SodaStream steunt World Cleanup Day Nederland

23-08-2018 (17:06) - Campagnes

SodaStream zal in haar wereldwijde strijd tegen plastic afval deelnemen aan de grootste opruimactie ooit, de World Cleanup Day op 15 september aanstaande. Miljoenen vrijwilligers uit 150 landen gaan die dag de straat op om afval op te ruimen. Het bruiswatermerk zal deze actie niet alleen ondersteunen maar neemt ook lokaal initiatief om mensen te activeren.


"We zijn blij met het initiatief van de Plastic Soup Foundation en Nudge om de World Cleanup Day in Nederland op te zetten. Het is goed om te zien dat zoveel bedrijven het project ondersteunen," vertelt Tamara Kroon, Marketing manager SodaStream Benelux. ‘Naast onze internationale activiteiten om plastic afval te reduceren vinden we het ook belangrijk om dichtbij huis te werken aan een beter milieu. Wat ons betreft kan er niet genoeg gedaan worden om plastic afval te bestijden." 


één miljoen per minuut

Sodastream zegt dat er Iedere minuut door de traditionele drankindustrie wereldwijd één miljoen plastic flessen worden geproduceerd. Hiervan komt 3,5 procent bij het zwerfafval terecht waar het blijft tientallen jaren blijft rondzwerven. In de eerste maanden van 2018 werd er in totaal 500 miljoen liter bruiswater gemaakt met SodaStream-toestellen. Dat betekent een besparing voor het milieu van zo’n 1 miljard plastic flesjes.