Stichting Team Alzheimer start campagne met Publicis Groupe

Stichting Team Alzheimer start campagne met Publicis Groupe

21-09-2021 (15:07) - Campagnes

Sinds 2017 is Publicis Groupe NL partner van stichting Team Alzheimer, opgericht om initiatieven op te zetten voor het inzamelen van geld voor onderzoek naar de ziekte Alzheimer. De stichting bestaat uit medische specialisten van het Alzheimercentrum Amsterdam UMC en talenten van meerdere internationale bedrijven. Dit jaar heeft Team Alzheimer de handen ineengeslagen met speelgoedfabrikant Jumbo, om een unieke Wasgij-puzzel te ontwikkelen, speciaal voor Wereld Alzheimer Dag.
 
Vanaf vandaag exclusief te koop is bij bol.com. Voor elke puzzel doneren Jumbo en bol.com namens de koper 5 euro aan het Alzheimercentrum UMC voor onderzoek.


Wasgij-puzzel

Het maken van een legpuzzel kan helpen bij het fit houden van je brein. Het daagt je hersenen uit en traint je geheugen. Daarbij komt een Wasgij-puzzel altijd met een extra moeilijkheidsgraad; zo wordt de puzzelaar bij deze unieke Team Alzheimer puzzel uitgedaagd om de fantasie te gebruiken en de toekomst van de afgebeelde straatscene op de voorkant van de doos te puzzelen. Halen de personages nog steeds dezelfde grappen en grollen uit als vroeger? Hierdoor staat de puzzel op een luchtige manier symbool voor de verwarring die mensen met Alzheimer ervaren en hoe iemand over de jaren heen verandert.