TikTok en Aidsfonds organiseren eerste Nederlandse livestream op Wereld Aids Dag

TikTok en Aidsfonds organiseren eerste Nederlandse livestream op Wereld Aids Dag

01-12-2020 (11:33) - Campagnes

Vandaag, op Wereld Aids Dag, organiseren TikTok en het Aidsfonds een livestream op het videoplatform, genaamd Let’s Talk HIV. Het is voor het eerst dat een Nederlandse non-profit organisatie een livestream op TikTok heeft. Presentator Robbert Rodenburg, zelf actief op TikTok met 43,5 duizend volgers, ontvangt in Let’s Talk HIV de vandaag aangekondigde nieuwe Aidsfonds ambassadrice Loiza Lamers. De livestream start dinsdag 1 december om 16:00 Nederlandse tijd via het TikTok account van Robbert Rodenburg.
 

Gasten Let’s Talk HIV

Loiza Lamers over haar nieuwe rol als ambassadrice van het Aidsfonds: “Honderdduizenden mensen overlijden elk jaar aan aids, omdat medicijnen en zorg niet voor iedereen toegankelijk zijn. Dat maakt me kwaad, dat maakt me verdrietig en het maakt me vooral heel erg strijdlustig! Iedereen heeft recht op gelijke behandeling en goede zorg.”
 
De andere gast tijdens deze livestream is Anne (30), die sinds haar 16e leeft met hiv. Zij vertelt over haar dagelijks leven en beantwoordt vragen van de kijkers. Anne was al eerder te zien in andere media zoals de talkshow Jinek. Het is voor haar belangrijk om aan een breed publiek open te kunnen vertellen over hiv, om naast informatievoorziening ook stigma’s en vooroordelen weg te nemen en het gesprek aan te gaan met anderen.
 

Platform voor respectvolle en open gesprekken

TikTok is met 100 miljoen maandelijkse gebruikers in Europa een groeiend platform. Al vele 'creators' maken op authentieke en creatieve wijze content in een omgeving waar ruimte is voor zelfexpressie en plezier, en zij contact kunnen maken met andere mensen over de hele wereld.
 
Inam Mahmood, Managing Director Global Business Solutions, TikTok: “Wij willen een toegankelijk en veilige platform bieden waar gebruikers worden aangemoedigd om respectvolle gesprekken te voeren over onderwerpen die belangrijk voor hen zijn. Ook ondersteunen wij een inclusieve boodschap, die wij samen met verschillende creators, partners en vooraanstaande (geestelijke) gezondheidsorganisaties over de hele wereld over willen brengen. We zijn daarom zeer verheugd om onze eerste Nederlandse TikTok livestream samen met het Aidsfonds te organiseren.”
 
Mark Vermeulen, directeur Aidsfonds: “Toen TikTok ons vroeg om deze livestream samen op te zetten, twijfelden wij geen moment. Samen kunnen we veel jongeren bereiken en informeren over hiv. We zijn de samenwerking met veel enthousiasme aangegaan.”
 

Elton John Livestream

Naast de lokale samenwerking met Aidsfonds, vindt er op TikTok ook een wereldwijde livestream met Elton John’s AIDS Foundation plaats. Deze is op 1 december om 20:00 Nederlandse tijd te zien.