Tony's Chocolonely videoserie met social changemakers

Tony's Chocolonely videoserie met social changemakers

06-05-2021 (12:01) - Campagnes

Tony's Chocolonely heeft een nieuwe videoserie gelanceerd over vijf social changemakers die hun sweet solution delen voor sociale gelijkheid en rechtvaardigheid. Tony's Chocolloquium, een woordgrap over 'colloquium' ofwel samenspraak of een gesprek tussen mensen, is gemaakt om een podium te geven aan andere social changemakers die op hun eigen manier de status quo flink opschudden.

De serie bestaat uit 5 afleveringen van 10 minuten, waarin host Amelia Høy, acteur en activist in gesprek gaat met 5 social changemakers die impact maken en zorgen voor systematische verandering in de sector waarin zij werken of actief in zijn. De changemakers zijn upskirting activiste Gina Martin, die zorgde voor wetgeving in het Verenigd Koninkrijk, duurzame textielmaker Borre Akkersdijk, die in de mode-industrie het verschil maakt met zijn verantwoorde design- en productieprocessen, tractor-sharing app maker Jehiel Oliver die de landbouwindustrie in Afrika opschudt, financiële gelijkheidsstrijder Chetna Gala Sinha, die revolutionaire sociale veranderingen doorvoert in het banksysteem van India en politieke hervormer Saikat Chakrabarti, die onder andere samenwerkte met Alexandria Ocasio Cortez.
 
Elke twee weken wordt er een nieuwe aflevering gepubliceerd op de website van Tony’s Chocolonely, Tony’s Instagram TV en YouTube, de serie is gemaakt met creatief bureau We Are Duffree.