Truman ontwikkelt mantelzorg campagne voor Gemeente Amsterdam

17-05-2018 (12:28) - Campagnes

Gemeente Amsterdam heeft de hulp van Truman ingeroepen voor het ontwikkelen van een awareness campagne rondom mantelzorg.  


Truman ontwikkelde i.s.m. Zus&Zorg een crossmediale campagne die enerzijds de Amsterdammer bewust maakt van ‘wat mantelzorg precies is’ en anderzijds de waardering uitspreekt voor de 57.000 Amsterdammers die mantelzorg verlenen aan een partner, familielid of buurman/vrouw. 


Onder het communicatiethema ‘Als je mantelzorgt dan doe je iets bijzonders’ wordt een campagne vanaf deze week uitgerold in onder meer outdoor, advertenties, social advertising en een mini documentaire serie. De campagne trapt af met een emotionele manifest advertentie in o.a. Het Parool die ondertekend is door de Wethouder Zorg en Welzijn. In de uitingen wordt heel concreet aangegeven welke activiteiten onder mantelzorg vallen en illustreert de zwaarte van mantelzorg door te laten zien dat het over zorg gaat die met grote regelmaat terugkomt.


Truman vond filmmaker Frans Bromet bereidt om samen een mini documentaire serie te maken over Amsterdammers die mantelzorgen. De emotionele verhalen brengen verdiepende contentlaag in de campagne.


credits

Bureau: Truman, Zus&Zorg
Klant: Gemeente Amsterdam
Verantwoordelijk bij klant: Suzan Kraaijeveld, Stephan van der Hoek en Erna van As
Creatie: Truman
Fotografie: Michiel Spijkers 
Productie: fotografie: StickyStuff
Videoproductie: &Bromet
Regisseur: Frans Bromet

 

Als je mantelzorgt, doe je iets bijzonders from Gemeente Amsterdam on Vimeo.