Tweede film KNGF Geleidehonden mega actueel

Tweede film KNGF Geleidehonden mega actueel

05-05-2021 (16:55) - Campagnes

Onlangs introduceerden Selmore en KNGF Geleidehonden een nieuw Guiding Idea voor de organisatie met als thema: KNGF opent werelden. Het draait om hoe hulphonden de wereld kunnen openen van mensen met een beperking. De tweede film draait om de wereld van een ME’er met een posttraumatische stressstoornis en zijn trouwe buddyhond.
 
Met de gewelddadige avondklokrellen en de vele demonstraties nog vers in het geheugen is het welzijn van ME’ers en politieagenten weer actueel. Maar al veel langer krijgen geu¨niformeerden van defensie, politie, ambulance of brandweer posttraumatische stressstoornis (PTSS). 
 
In de film die vanaf 5 mei te zien is op TV en online volgen we Roland, voormalig ME’er van beroep. Zijn trauma’s blijven hem achtervolgen en komen op de meest onverwachte momenten omhoog. Dat maakt doodnormale dingen voor hem heel stressvol en ingewikkeld. Zoals in dit geval het van school halen van z’n kinderen. Dankzij zijn buddyhond krijgt Roland weer ruimte om er als vader te zijn voor zijn kinderen.
 
Selmore ontwikkelde de film samen met animatiestudio Colorbleed. Het is de tweede film in een reeks van drie. Net als in de vorige wordt ook in deze film gebruik gemaakt van bijzondere animatie om de kijker optimaal mee te nemen in de leefwereld van de hoofdpersoon. Want dat is vaak een hele andere realiteit. SoundCircus deed het geluid en het bekende muziekduo HAEVN tekende voor de muziek. Met het speciaal voor deze film geschreven nummer ‘Hooligans.’ 
 

KNGF | De Wereld van Roland from Selmore Creative Agency on Vimeo.