Vattenfall maakt fossielvrij ledikant: 'symbool voor volgende generatie'

13-02-2020 (15:05) - Campagnes

Vattenfall heeft donderdag op het Makers van de Toekomst event een fossielvrij ledikantje gepresenteerd. Het kinderbedje is geproduceerd zonder gebruik van olie, gas of kolen.
 
Met het ledikantje als voorbeeld gaan experts uit de industrie- en transportsector tijdens de bijeenkomst in gesprek met specialisten uit de energiebranche, vertegenwoordigers van natuur- en milieubewegingen, studenten en consumenten over de uitdagingen op weg naar een fossielvrije toekomst.
 

Trein en zelboot

Alles aan het ledikantje is volgens Vattenfall zonder gebruik van fossiele brandstoffen gemaakt, verwerkt en vervoerd. Zo is het beddengoed handgeweven en kwam de Texelse wol voor het matras per zeilboot aan vaste wal. Het hout van het kinderbedje komt van een boom uit de Noordoostpolder, die met gebruik van groene stroom werd geveld, verzaagd en gedroogd. Voor het logo is staal gebruikt dat met waterstof in plaats van cokes is gemaakt. Dit staal werd met de trein en een elektrische auto van Zweden naar Nederland gebracht.
 

DDB voor Vattenfall

Het fossielvrije ledikant is bedacht, ontwikkeld en uitgewerkt door DDB Unlimited. Met als doel om de merkambitie van Vattenfall naar ‘fossielvrij leven binnen één generatie’ tastbaar en invoelbaar te maken. En daarmee duidelijk te maken dat deze ambitie niet alleen uitdagend, maar ook haalbaar is. En dat dit samenwerking vraagt met iedereen.
 

Credits

Bureau: DDB Unlimited
Productie film: Dpplr
Productie ledikant: FROLIC studio
In opdracht van: Vattenfall Nederland