Verongelukte student is wake-up call voor verhuurders

01-07-2021 (15:18) - Campagnes

In de vroege ochtend van 11 mei 2021 overleed de 22-jarige Seb Waterreus na een val uit het raam van zijn appartement. Daar woonde hij op driehoog met twee vrienden. Het raam waar hij doorheen viel was van enkel glas, had geen doorvalbescherming en ook ontbrak er een brede vensterbank. Naar aanleiding van dat ongeluk starten deze week familie en vrienden van Seb een grootscheepse campagne om huurders en verhuurders te wijzen op de gevaren van onveilige woonsituaties.

Vrienden van Seb deelden duizenden flyers uit bij huizen in Amsterdam die mogelijk niet veilig zijn. In kroegen en supermarkten zijn de posters de komende tijd digitaal te zien. Vergelijkbare acties worden ook in andere grote steden opgezet. Daarnaast gaat deze week een grote landelijke campagne op de sociale media van start.


Bewust maken

Familie en vrienden van Seb willen iedereen waarschuwen voor de gevaarlijke woonsituatie waarin zij (of hun kinderen) zich misschien dagelijks bevinden zonder zich daarvan bewust te zijn. Daarnaast is de campagne bedoeld om verhuurders wakker te schudden. Verhuurders hebben namelijk een zorgplicht ten opzichte van hun huurders en zijn verplicht een veilige woning op te leveren.