VICE lanceert 'Kiezen met VICE' voor jongeren

VICE lanceert 'Kiezen met VICE' voor jongeren

25-02-2021 (12:51) - Campagnes

VICE lanceert in samenwerking met Snapchat en met steun van Stimuleringsfonds voor Journalistiek, 'Kiezen met VICE': een campagne waarin politieke thema’s worden belicht die juist jonge mensen belangrijk vinden. Er worden video-interviews gehouden waarin VICE de stem van jongeren duidelijk laat klinken door hun vragen en zorgen voor te leggen aan lijsttrekkers van de grootste partijen; GroenLinks, D66, SP, CDA en PvdA en met een van de partijleden van VVD.
 
Deze interviews zijn in aanloop naar de verkiezingen te zien op VICE.com, Snapchat Discover en andere social media kanalen van VICE Nederland.
 
Stemmen stimuleren
De laatste drie verkiezingen laten zien dat jongeren steeds minder vaak hun stem uitbrengen. Daarom heeft VICE, in navolging van de succesvolle ‘Kiezen met VICE’ campagne van vier jaar geleden ook dit jaar jonge mensen middels een enquete via Snapchat en andere sociale media gevraagd welke onderwerpen voor hen belangrijk zijn. De vier thema’s die hieruit naar voren zijn gekomen zijn klimaat, wonen, discriminatie en werk en onderwijs.
 
In de video interviews worden Jesse Klaver (GroenLinks), Sigrid Kaag (D66), Lilian Marijnissen (SP), Wopke Hoekstra (CDA) en Lilianne Ploumen (PvdA) en nummer 5 op de lijst van de VVD Dilan Ye?ilgöz-Zegerius door politiek historicus Eveline van Rijswijk gevraagd naar hun standpunten.
 
Social Media
De video’s zijn vanaf 3 maart te zien op VICE.com, YouTube.com, de VICE NL Instagram en Facebookpagina en op Snapchat. Vanaf 2 maart wordt een tiendelige exclusieve videoserie op de VICE Snapchat Discover pagina getoond waarin de lijsttrekkers verschillende stellingen voorgelegd krijgen zoals bijvoorbeeld of vlees wel of niet duurder moet worden en of de legalisatie van XTC voor meer of minder criminaliteit zou zorgen.