Vrouwelijke helden helpen automobilisten met pech

18-12-2018 (12:02) - Campagnes

De beeldvorming rondom pechhulp is vaak gericht op sterke mannen, maar in de nieuwe campagnevideo 'W' zet ANWB juist 'girl power' centraal. Het filmpje is een knipoog naar superheldenfilms van de jaren negentig tot aan nu, waarin stoere vrouwen als Wonderwoman en Lara Croft op het zwarte doek schitterden. Digital agency VERTOV was verantwoordelijk voor het concept en de productie. 


In de video volgen we een meisje dat ervan droomt om mensen te helpen. Al snel blijkt dat je daarvoor geen superheld hoeft te zijn. 'Als je ooit eens met pech langs de weg hebt gestaan en je bent geholpen door de Wegenwacht, dan weet je: deze mensen zijn eigenlijk de helden van de weg', aldus Martijn Winkler, creative director van VERTOV.


Het bureau maakte al eerder een wintercampagne voor de ANWB, waar juist sterke krijgers uit Game of Thrones centraal stonden. 'We zochten naar een mooie tegenhanger van al dit mannelijke testosteron en kwamen al gauw uit bij vrouwelijke superhelden. Toen we hoorden dat er zeker ook vrouwen als wegenwacht werken, was ons verhaal al gauw rond', vertelt Winkler.
 

credits 

Concept en productie: VERTOV
Regie: Martijn Winkler
Producent: Mandy Lim
Camera: Erwan van Buuren
Production design: Pieter Christiaans
Edit: Nils Rensen
Geluid: René Overhorst
Klant: David Nannini, Anicke Radstake