VTech introduceert KidiZoom Vloggercam met YouTube-serie Vlogmasters

VTech introduceert KidiZoom Vloggercam met YouTube-serie Vlogmasters

13-10-2020 (09:05) - Campagnes

Speelgoedfabrikant VTech presenteert de Youtubeserie 'Vlogmasters'. In de vierdelige serie strijden drie kinderen om de titel Vlogmaster van 2020. De YouTube-serie is de kick-off van een crossmediale videostrategie die Abovo Media voor VTech heeft ontwikkeld.
 
De kinderen worden in de serie begeleid door bekende Nederlandse en Belgische YouTubers die hen leren hun eigen vlogvideo’s te produceren. Kijkers kunnen zelf ook meedingen naar de titel door hun eigen video in te sturen.


Pranken en jumpen

Aanleiding voor de YouTube-serie is de introductie van de VTech KidiZoom Vloggercam. Een vloggercamera voor kinderen vanaf vijf jaar die een online sterrenstatus willen opbouwen. In iedere aflevering staat één van de populaire YouTube-thema’s van de jonge doelgroep centraal: pranken, jumpen en dansen. 
 
Producent Diede Bouma koppelde voor ieder thema een populaire YouTuber aan een aanstormend talent en dat leverde hele leuke duo’s op. Zo helpt vlogger Rutger Schipper zijn zusje Noor met het maken van een coole jumpvideo, laat Kalvijn Guy zien wat je nodig hebt om een prankvideo te maken en legt de Belgische Celine Dept Ella uit hoe ze een dansvideo voor TikTok opneemt. De kijkers zijn degenen die bepalen wie ‘vlogmaster van 2020’ wordt. De winnaar mag een speciale video maken met zijn of haar favoriete Youtuber en wint een KidiZoom-pakket.