We zijn NIET allemaal hetzelfde

We zijn NIET allemaal hetzelfde

14-09-2020 (14:40) - Campagnes

Independer lanceert een grootschalige nieuwe campagne, te zien en te horen op tv, radio, online en in print. De met Ceci n’est pas un bureau ontwikkelde campagne laat zien dat we als mensen in groepsverband vaak sterk op elkaar lijken, maar dat we als individu uiteindelijk allemaal net een tikje anders zijn.

De boodschap: Independer vindt voor iedereen een verzekering die haarfijn bij zijn situatie past. De campagne start met twee commercials rondom het thema zorgverzekeringen. Later volgen commercials rondom andere financiële producten die Independer voor consumenten vergelijkt.
 

Beugelbekkies en fitgirls

De eerste commercial toont de sterke gelijkenis tussen een zestal ‘beugelbekkies’. De tweede commercial draait om een groepje gepassioneerde fitgirls. Ook al is de gelijkenis binnen de groep treffend, het wil niet zeggen dat bij elk beugelbekkie of elke fitgirl eenzelfde verzekering past. Iedere situatie is toch weer anders, waardoor de ene verzekering beter bij de ene fitgirl past dan bij de andere. Die individuele benadering scheelt consumenten niet alleen geld, maar voorkomt ook teleurstellingen op het moment dat zij een beroep moeten doen op hun verzekering.
 
Ralf Hesen, die recentelijk (na 20 jaar DDB) bij Independer startte, is trots op de campagne. “Enerzijds brengen we hiermee exact de kern van Independer voor het voetlicht: de allerscherpste vergelijker, die verschillen tussen verzekeringen tot in detail voor je uitpluist en voor je in kaart brengt. Anderzijds is het campagnebeeld zó herkenbaar dat consumenten al snel iedere uiting direct aan Independer zullen koppelen. Zoals ik altijd placht te zeggen: het is een ‘ownable’ concept.”
 

Credits

Opdrachtgevers: Merel van Someren, Ralf Hesen, Felix Tenniglo
Bureau: Ceci n’est pas un bureau (strateeg: Gertjan Hafkamp, art-director: Jeroen van
Zwam, copywriter: Sikko Gerkema, projectmanager: Gonneke van Zutphen[SB1] )
Regisseur: Mees Peijnenburg
Productiemaatschapij: Halal
Sound: Lab-3
Fotografie: Marc van Oene
Mediabureau: M2Media 
 

 

 

Independer Zorgcampagne Joggers from ceci n'est pas un bureau on Vimeo.