Welke dag is het vandaag?

10-11-2017 (11:00) - Campagnes

Op vrijdag 10 november is het Dag van de Mantelzorg; dementie.nl hier bij stil. Dementie.nl is het online platform van Alzheimer Nederland voor iedereen die zorgt voor hun geliefde met dementie. Het is een dag waarop we aandacht kunnen vragen vóór mantelzorgers en waarop we aandacht kunnen geven áán mantelzorgers. 


Ieder jaar maakt dementie.nl rond de Dag van de Mantelzorg een campagne. Waarin mantelzorgers zich herkennen, misschien wel gesteund voelen. Dit jaar hebben we gekozen voor een klein, teder en herkenbaar verhaal. Van een man die zowel zorgt voor zijn (nog jonge) gezin als voor zijn vader met dementie. En tegelijkertijd overdag ook nog werkt. De verschillende werelden waarin hij zich op één dag begeeft trekken lineair aan de kijker voorbij, vanuit een bijzonder perspectief.  


Aan het einde van het verhaal roepen we mensen op om iedere mantelzorger die zij kennen vandaag niet te vergeten. En daar helpen wij hen een handje mee. Iedereen kan via dementie.nl/ikvergeetjenietje een speciaal speldje bestellen en dit, samen met een persoonlijke boodschap, versturen naar de mantelzorger(s) die zij een warm hart toedragen.    


Credits

Client: Alzheimer Nederland
Agency: Born05
Client: Jacqueline Stokman
Concept: Dennis van Vugt
Creative director: Enzo Greco
Directors: Jelmer den Adel, Enzo Greco
Art Direction: Sjoerd Verbeek
Agency Producers: Fredrik Pot, Romke Janssen
Production Companies: Studio Hands, Halfvol*
Producer: Hilmer Thijs
DoP: Shaun Leyden
Gaffer: Stef van Wijk 
Music & Sound Design: Gerben den Adel
Editor & 2D: Enzo Greco
Post Production: Halfvol*
Talent: Dutch Casting, Studio Hands
Voice talent: Stemna