Youfone gooit roer om

26-06-2017 (06:30) - Campagnes

Youfone introduceert vandaag haar nieuwe campagne ‘Wat You Wil’. Een 360 campagne met twee TVC’s en diverse activaties. Maar ook een nieuw logo en een nieuwe website. Een totale rebranding van het merk, met een spraakmakende aftrap. Zowel het creatieve werk als het ontwikkelen van de strategie komt van Natwerk.


Fris geluid

De telecommarkt is vrijwel verzadigd en iedere aanbieder doet nu nagenoeg hetzelfde. Daarin wil Youfone opvallen met een fris geluid, om zo een jonge doelgroep aan zich te binden. Bij Youfone kan je zelf alles volledig naar je eigen hand zetten. Dit is vertaald naar de nieuwe pay off ‘Wat You Wil’. Het is een thema dat wordt geladen met een serie absurdistische commercials die passen in de huidige tijdsgeest. En You zit per slot van rekening al in de naam.

Rob Lücker
Voor de regie van de commercials werd gekozen voor Rob Lücker, die afgelopen jaar onder de jongeren een flinke hit scoorde met zijn serie Rundfunk. Natwerk-oprichter Frank de Ruwe: “Zijn stijl past goed bij die van de nieuwe campagne. Rob bewees met Rundfunk een enorm gevoel te hebben voor wat jongeren op dit moment tof vinden. En gelukkig troffen we in Youfone een klant die het avontuur niet schuwt en het aandurft opvallend werk te maken.”

nieuwe weg
Met de rebranding en campagne slaat Youfone een nieuwe weg in. Hierin staat gemak voor de gebruiker centraal. Valentijn Rensing, CEO van Youfone ‘’In een wereld waar we al zoveel keuzes moeten maken, zijn we op zoek naar merken en producten die ons leven makkelijk maken, niet moeilijker. Dat is precies wat we bij Youfone doen door het leveren van goed bereik, snel internet en een handige klantomgeving."

Later in het jaar volgt een aantal activaties en komen er vervolguitingen.
 

credits
Verantwoordelijke bij klant: Valentijn Rensing, Carel van Hoogenhuyze, Jeremy Carlier
Bureau: Natwerk
Production agency: Natwerk 
Regisseur: Rob Lücker
Lighting cameraman/D.O.P.: Lex Brand
Editor: Teun Rietveld
Music: Remus Ockels
Sounddesign: Hielke Praagman
Online & grading: Captcha
Voice-over: Murth Mossel
Fotografie: Leon Hendrix 

YOUFONE - Supersnel 4G Netwerk from Natwerk on Vimeo. 

YOUFONE - Flexibele Sim Only from Natwerk on Vimeo.