Zesde jaar op rij: lampionnenactie bij KWF Kankerbestrijding

Zesde jaar op rij: lampionnenactie bij KWF Kankerbestrijding

29-11-2021 (12:15) - Campagnes

Veel mensen leven dagelijks met de gevolgen van kanker. Om hen steun en liefde te bieden kan heel Nederland licht geven door een lampion te doneren. Het doneren gaat volledig digitaal. Mensen kunnen een persoonlijke boodschap op hun digitale lampion schrijven. Alle lampionnen zijn terug te vinden in een online 360 graden-lampionnenveld. Op mobiel wordt gebruik gemaakt van de motion sensor, waardoor je daadwerkelijk om je heen kunt kijken op het lampionnenveld. Het doneren van een lampion kan op kwf.nl/geeflicht.

In lijn met de nieuwe pay-off van KWF is de tone-of-voice van de campagne hoopvoller. Het is een campagne tegen kanker, maar vooral voor het leven. Door een lampion te doneren steun je een dierbare die is geraakt door kanker en draag je bij aan behandelingen voor een betere toekomst. De campagne Nederland geeft licht is te zien en horen op TV, radio, online en op social media.
 

Droneshow

Ook dit jaar zal de verlichting door alle coronamaatregelen net als vorig jaar anders zijn dan de jaren daarvoor. Er zal geen fysiek hart van lampionnen worden gemaakt. Drones worden ingezet en staan symbool voor alle gedoneerde lampionnen. Op zondag 19 december wordt de verlichting om 17:00 op SBS6 uitgezonden. Anouk Smulders en Mirella van Markus presenteren dit warme en sympathieke tv-programma. De betrokken BN’ers zijn met een bus door het hele land getrokken om bijzondere verhalen op te halen. Ook zijn er optredens van Jeroen van der Boom, Hans Klok en Samantha Steenwijk.
 

KWF-Lampion

Om nog meer mensen te bereiken, is er nu ook de KWF-lampion. Een lampion 'voor het leven' waar iedereen op kan doneren. Op deze manier kunnen mensen ook doneren zonder eigen lampion. Daarnaast kun je - na het succes van vorig jaar - ook weer samen doneren. Door je lampion te delen met (groepen) vrienden, familie, collega's of op sociale kanalen, kun je extra (anonieme) donaties ophalen voor jouw lampion.
 
De opbrengst gaat niet alleen naar onderzoek en preventie, maar ook naar een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn (geweest) en zorg rond de laatste levensfase. Kijk op kwf.nl/geeflicht en doneer een lampion en/of deel deze actie.
 
'Een grote actie opzetten in deze periode blijkt een behoorlijke uitdaging. We zijn enorm trots dat we Nederland Geeft Licht ook dit jaar op een unieke manier kunnen organiseren en we patiënten en naasten een beetje licht kunnen geven. Het belooft weer een prachtige, warme actie en TV-uitzending te worden', vertelt Sophie Schier, KWF Kankerbestrijding.
 

Credits

Concept: Energize
Verantwoordelijk bij klant: Bas Brand, Sophie Schier en Jasper Vosbergen
Animatie: Artbox Amsterdam
Muziek: Brennan Heart i.s.m. Metropole Orkest
Geluid: Lab3
Social: Blauw Gras
TV productie & contentverhalen: iCare Producties
Online realisatie: Bravoure, MIC, MainBrain.

 

KWF Nederland Geeft Licht TVC 20" from ENERGIZE on Vimeo.