Zo zien meiden leven en werk van vrouwelijke militairen

Zo zien meiden leven en werk van vrouwelijke militairen

03-07-2017 (14:53) - Campagnes

Defensie wil met een nieuwe opvallende campagne opnieuw de aandacht trekken van jonge meiden en vrouwen voor de inhoud van het werk bij Defensie.

filmportret
Bij vrouwen leven veel vragen over dit onderwerp. Daarom vroeg Defensie vriendinnengroepjes om samen te kijken naar een bijzonder filmportret van vrouwelijke militair Annemarie die bij de Marine de functie van Bevoorrader en MAG-schutter invult. De reactie van de meiden, waarbij zij letterlijk alles wat in ze opkomt delen met hun vriendinnen, wordt gefilmd. Ze zijn vervolgens enorm verrast als de vrouwelijke militair uit de film plotseling tevoorschijn komt en in levenden lijve voor hun staat. Defensie wilde op deze manier ontdekken hoe meiden echt aankijken tegen de rol van vrouwen bij Defensie. 

10% is vrouw
Defensie bouwt aan een toekomstbestendige organisatie, met een grotere diversiteit in het personeelsbestand. Op dit moment is ruim 10 procent van de medewerkers bij Defensie vrouw. Om de diversiteit te vergroten wordt de komende tijd opnieuw extra aandacht besteed aan werken bij Defensie als vrouw. Binnen alle Defensieonderdelen liggen namelijk volop kansen en mogelijkheden, voor zowel mannen als vrouwen. Dat is wat veel vrouwen niet weten. De nieuwe campagne laat zien welke talenten vrouwen kunnen gebruiken voor banen bij Defensie en hoe het is om te leven én werken bij Defensie.

Het filmpje waarin de meiden verrast worden, is vanaf 3 juli 2017 te zien op diverse vrouwenblogs en hun social media kanalen. Voor meiden die ook eens willen praten met Defensievrouwen worden op 11 juli tussen 19.00 en 21.00 uur op Facebook LiveTalks gehouden.

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.