Nederlandse jury-vertegenwoordigers Cannes Lions 2021 aangekondigd

12-04-2021 (15:23) - Cannes

Het Cannes Lions International Festival of Creativity heeft vandaag vijf juryleden aangekondigd die Nederland zullen vertegenwoordigen op het festival van dit jaar. Nog zes andere shortlist juryleden zullen binnenkort bekend worden gemaakt.
 
Cannes Lions wordt in Nederland officieel vertegenwoordigd door het Orange Lions team: Kerrie Finch, founding partner futurefactor, en Kyra Roest, founder adbusiness.amsterdam.
 

Vertegenwoordigd met 11 mensen

Kerrie Finch over de juryleden die Nederland zullen vertegenwoordigen: ‘Nederland doet het bovengemiddeld goed op het globale podium en het aantal juryleden reflecteert dat. De eerste vijf zijn nu bekendgemaakt en de zes shortlist juryleden volgen binnenkort, waardoor we als Nederland met 11 mensen vertegenwoordigd zijn. Hoe meer awards we als land winnen, hoe meer van onze experts we kunnen verwachten in juries - zo simpel is het. Het is ook belangrijk om aan te stippen hoezeer Cannes Lions gecommitteerd is aan het verbeteren van de diversiteits- en gender balans in haar juries. Ik ben daarom bijzonder trots om te mogen aankondigen dat we dat we dit jaar op het festival vertegenwoordigd worden door meer vrouwen dan mannen uit onze creatieve gemeenschap.”
 

De juryleden 

Film Craft Lions: Olaf van Gerwen, Founder & Global Creative Director, Chuck Studios
Social & Influencer Lions: Sarah Sutton, Global Media Director, Oatly
Brand Experience & Activation Lions: Trix van der Vleuten, Chief Marketing Officer Northern Europe, KFC
Mobile Lions: Madelon Uljee, ECD, Code d’Azur
Sustainable Development Goal Lions: Simon Henzell-Thomas, Global Director Public Affairs & Advocacy, IKEA.