Kwetsbaarheid wint

21-05-2017 (22:30) - Column

Het caroussel der prijzen van 2017 nadert een einde. Straks strijken we nog even neer in Cannes om in de catacomben van het festival paleis het beste en meest inspirerende werk van 2016 nog één keer te beleven en om vakgenoten uit alle windstreken te ontmoeten op een fijne locatie. Of je het nu links insteekt of rechts: het maakt eigenlijk niet zoveel uit. 

 

Wat wèl uitmaakt, is een open oog voor het doorzettingsvermogen waarmee creatives bereid zijn hun koudwatervrees te overwinnen om hun beste werk voor veeleisende jury’s te presenteren.

Ik heb dit jaar weer gejureerd bij de SAN New Kids on the Block, maar liet dit jaar ook bij de ABC Jury van de SAN mijn stem gelden waar het gelouterd talent betrof. Wat mij opviel en ontroerde was de gedrevenheid waarmee de potentiële prijswinnaars hun werk over het voetlicht hebben gebracht. 

De golden oldies waren minstens even hongerig en enthousiast als de new kids, zodat ik aan het eind van beide jureringsdagen het liefst aan iedereen die presenteerde een prijs wilde uitreiken.

Daarom maak ik vandaag uit dankbaarheid graag een diepe buiging voor allen die de afgelopen weken de tijd wilden nemen om kwestbaar en met open vizier hun beste cases te presenteren. Ik heb ervan genoten en geleerd en zie nu alweer reikhalzend uit naar de arena van 2018.

 

Nicolette Hulsebos