Onderbroekenlol

18-09-2016 (21:08) - Column

Roland Kahn: briljant, irritant, boefje, clown, charmeur, poseur, enfant terrible, jokkebrok. De man is het allemaal, alleen slaat de weegschaal momenteel wel ernstig in het negatieve door.


Vorige week ging MS Mode, na Nederland ook in België failliet. Zal Kahn het nog steeds klaar spelen om al of niet samen met oud HEMA topman Ronald van Zetten, een internetwinkel onder de naam V&D op te starten? Of blijft dat allemaal bluf en bereikte Kahn een tijdje geleden zijn Waterloo?


Zijn imposante villa staat ondertussen al een aantal maanden te koop. Het coole huis aan de Vecht moet een slordige vijf miljoen euro opbrengen en dat heeft niet iedereen in zijn achterzak. En dus is het afwachten geblazen.


Toch zou het kunnen dat deze mannetjesputter op het laatste moment nog een konijn uit de hoge hoed tovert waardoor dat venijnige ‘te koop’ bordje uit zijn tuin verdwijnt. Coolcat of Sapph opofferen ten gunste van V&D misschien? Dat lijkt onwaarschijnlijk want die twee zijn geen van beide serious cashcows


De kracht van Kahns imperium steunde tot op heden op ‘veel van weinig', in plaats van op ‘weinig van veel’. Daar zit dan ook meteen de makke van zijn concept. Voor zover er al van een concept sprake is. 


Kahn is en blijft de man die het liefst in zijn eentje heel veel onderbroeken verkoopt voor een euro terwijl een ander daar met een beetje slimme marketing van anderen 20 euro per onderbroek van maakt. 


Dan maar in zee met Zeeman en nòg meer onderbroeken voor een euro verkopen, of zien we hier iets over het hoofd? Wordt vervolgd...


Nicolette Hulsebos