rise and shine

01-05-2017 (06:30) - Column

Slecht nieuws scoort beter dan goed nieuws: dat wisten nieuwsmakers 200 jaar geleden al en van die wetenschap maken ze vandaag nog steeds gretig gebruik. En daardoor pingelt mijn smartphone mij dus elke dag wakker met bakken ellende. Maar vanaf vandaag ben ik er klaar mee.

Nieuws brengen (goed nieuws of slecht nieuws) is één ding, maar of het eindeloos uitmelken van rampen, oorlogen en/of negatieve standpunten inhoudelijk iets van belang oplevert, betwijfel ik na het nieuws decennia lang op de voet te hebben gevolgd.

Vanaf vandaag pak ik het dus anders aan en neem ik eerst een kwartier de tijd om nieuws te scoren dat inspireert en motiveert om het bèter te doen. Zo stap je ’s ochtends op een heel andere manier je bed uit dan wanneer de bommen, granaten en zure columnpjes die zich verdringen op je smartphone, het pleit al om zes uur in de ochtend in jouw nadeel hebben gewonnen.

Vanaf vandaag op fonkonline dus elke ochtend de schijnwerpers op een bericht dat in positieve zin je aandacht waard is. Vandaag: de Koningsactie van de LINDA.foundation

Rise and shine: dat noem ik nou nog eens scoren op de maandagmorgen.
 


Nicolette Hulsebos