This is my life

14-08-2016 (21:52) - Column

Youp van het Hek sloeg in zijn column in het NRC dit weekend de spijker op zijn kop over de exit van Yuri van Gelder. Voor of tegen, Van het Hek heeft een punt. Niet op emotionele gronden maar op basis van oerhollands gedrag.


Een volkje van dwarsliggers, maar wel een volkje dat staat als het moet staan. En ja, we drinken graag een biertje. Who cares?

Eigenlijk ben ik dus heel erg nieuwsgierig hoe Van Gelder zou hebben gepresteerd met een flinke borrel achter de kiezen. Van Gelder is een gold digger pur sang tenslotte. Het soort dat over lijken gaat. Als het moet zelfs over zijn eigen lijk.

Dus als ik nu naar het zorgelijke koppie op dat machtige lijf kijk daags na zijn verbanning van de Olympische berg, breekt mijn hart. En dat terwijl ik niet eens een Yuri fan ben. Te groezelig en te moeilijk. Not my cup of tea. Maar hij kàn wel wat. 

Of zijn ‘kunnen’ voldoende zou zijn geweest voor Goud weet ik niet, maar dan toch zeker wel voor Brons. Het mocht niet zo zijn. Met of zonder biertje(s).

En nu hoop ik dus op een creatieve stunt. 

Had Delta Lloyd met TBWA/Neboko Campaign  in 2000 niet een fantastische commercial met een kunstschaatser die met Shirley Bassey- this is my life, hèt kunstje van zijn leven flikte? Wat dat betreft opent Van Gelder nieuwe perspectieven. Met straks vast klinkend Goud in Tokyo.

De vraag is alleen: wie heeft zestien jaar na Delta Lloyd en TBWA/Neboko Campaign net zoveel lef?
 

Nicolette Hulsebos

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.