Joolz genomineerd voor Coolest Dutch Brands 2020

20-08-2020 (10:00) - Cool Brands

Het idee voor de Joolz kinderwagens ontstond tijdens een boottochtje. Oprichter Emile Kuenen had een productontwerper aan boord en een stel jonge ouders. Lange mensen die behoefte hadden aan een ergonomische en mooie kinderwagen. Drie jaar later, in 2007, kwam de eerste Joolz kinderwagen op de markt. Sindsdien gaat het hard met het Amsterdamse bedrijf. Joolz is het zevende genomineerde merk voor Coolest Dutch Brands 2020.
 
‘Joolz wil het leven van jonge ouders een beetje makkelijker en mooier maken. We noemen dat positive design’, vertelt marketing director Irene Muller. Ze heeft me net rondgeleid door het hoofdkantoor van Joolz, een oude fabriek in Amsterdam Noord. Bij binnenkomst vallen meteen de metershoge glazen kassen op vol tropische planten. Achterin het gebouw een fully equiped fitnessruimte. Irene leidt me langs twee splinternieuwe prototypes kinderwagens. ‘Wat vind je ervan?’, vraagt ze nieuwsgierig. De wagens komen later in het jaar in de winkels. Adriaan Gast, Sales Lead bij Joolz is ook aangeschoven voor ons gesprek.
 
Lees het hele interview met Irene Muller en Adriaan Gast in FONK #292. Heb je geen abonnement op FONK? Meld je hier aan en profiteer van de zomeractie.
 

Over Coolest Dutch Brands

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het jaar. De genomineerde merken voeren elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Eerder in de 2020-serie: Verstegen Spices & Sauces, MUD Jeans, de Edwin van der Sar foundation, Naïf, Aquablu, fairf en FrieslandCampina.
 

Finale 2019-editie verplaatst

Vanwege Covid-19 is de finale van Coolest Dutch Brands 2019 verplaatst naar 14 oktober aanstaande. De drie finalisten VanMoof, Seepje en The FlowerFarm gaan op die dag met elkaar de vriendschappelijke strijd aan. Heb je nog geen ticket en wil je er op 14 oktober bij zijn en meebeslissen wie zich Coolest Dutch Brand van 2019 mag noemen? Koop dan hier je ticket.

Coolest Dutch Brands 2019 is powered by RuwerCandidMassiveMusicStudio Piraat en Hammerfest.