2700 inzendingen voor Design in Motion

18-09-2019 (16:43) - Creatie

Donderdag 7 november 2019 vindt de eerste editie plaats van Design in Motion (DEMO) 24  uur lang is het beste motion design werk vanuit de hele wereld te zien op alle 80  digitale schermen op Amsterdam Centraal Station. De organisatie ontving meer dan 2700 inzendingen van internationale en nationale designers, studio’s, jonge talenten en kunstacademies.
 
De curatoren van DEMO hebben een eindselectie gemaakt  van 400 inzendingen die gezien mogen worden als het beste  internationale motion designwerk. In een steeds wijzigende programmering wordt deze eindselectie op alle schermen uitgezonden. De drie curatoren zijn Liza Enebeis (creative  director van Studio  Dumbar), Koos Breen (interdisciplinair ontwerper) en Xavier Monney (motion designer).
 
De open call voor het insturen van motion design  heeft  wereldwijd veel belangstelling gekregen. Er is werk ingestuurd door bekende en onbekende ontwerpers  vanuit o.a. Europese  landen, de Verenigde Staten, Chili, Armenië, Zuid-Korea, Finland, Japan  en Australië.
 
DEMO vindt plaats midden in de publieke ruimte: op alle 80 digitale schermen op Amsterdam Centraal Station en de 4 videowalls. Op de schermen wordt 7 november geen enkele advertentie getoond; alleen toonaangevend motion design. De tentoonstelling is een initiatief van Studio Dumbar (part of Dept) in samenwerking met Exterion Media NL.
 
Met dank aan: Nederlandse Spoorwegen, Kinetic, Dept, Homerun
Mediapartners: It’s Nice That, Fontanel, BNO, Visual Atelier 8