8ste editie Curaçao IFFR in de startblokken

20-03-2019 (13:48) - Creatie

Van woensdag 10 tot en met zondag 14 april 2019 vindt in Willemstad de achtste editie plaats van Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR). Het festival vertoont hoogtepunten van IFFR’s laatste editie, uitdagende nieuwe titels van andere filmfestivals en veelbelovend nieuw werk van filmmakers uit de regio, in het bijzonder binnen de Yellow Robin Award Competition en de Caribbean Shorts Competition.
 

CIFFR opent met de voor een Oscar genomineerde film Capharnaüm van Nadine Labaki, winnaar van de BankGiro Loterij Audience Award op IFFR 2019. Naast IFFR-hoogtepunten bevat het programma films als Shoplifters van Hirokazu Kore-eda, If Beale Street Could Talk van Barry Jenkins en de door het Hubert Bals Fonds gesteunde film Monos van Alexis Dos Santos en Alejandro Landes. 
 

Yellow Robin Award Competition

Voor de zevende keer presenteert CIFFR de Yellow Robin Award Competition. Op dit toneel strijden vijf films van opkomende filmmakers uit het Caribisch gebied en Latijns-Amerika om de Yellow Robin Award. De selecties van dit jaar zijn: Las campañas de invierno van Rafael Ramírez (Cuba), En cenizas van Camila Rodríguez Triana (Colombia), Noemí Gold van Dan Rubenstein (Argentina), Tierra adentro van Mauro Colombo (Panama) en Xquipi’ Guie’dani van Xavi Sala (Mexico).
 

Een internationale jury kiest de winnende film die gegarandeerd een plek krijgt in het Bright Future-programma van IFFR 2020. Daarnaast wordt de film later in het jaar vertoond op Morelia International Film Festival in Mexico. De winnende filmmaker ontvangt $2.500 cash en daarnaast $7.500 om te besteden aan talentontwikkeling door deelname aan programma’s als BoostNL en CineMart.
 

springplank

IFFR’s festivaldirecteur Bero Beyer: “IFFR’s zusterfestival in Curaçao is dé springplank voor het filmtalent uit het Caribisch gebied. Khalik Allah won vorig jaar de Yellow Robin Award en kwam in januari 2019 naar Rotterdam om zijn aangrijpende film Black Mother te presenteren. Ook gaf hij een Big Talk in samenwerking met World Press Photo. Een naam om in de gaten te houden. De films die zijn geselecteerd voor de aankomende competitie beloven eveneens veel goeds.”