Aat Veldhoen zinneprikkelend voor Film by the Sea

01-05-2018 (10:42) - Creatie

Film by the Sea bestaat dit jaar alweer twintig jaar, en om dat te vieren hebben ze kunstenaar Aat Veldhoen gevraagd het oosterbeeld te maken.  


Veldhoen heeft in zijn oeuvre vaker gewerkt met het thema 'kunstenaar en zijn muze' en dat is nu ook te zien op de gloednieuwe poster van het filmfestival. De poster zal traditiegetrouw ook dit jaar weer aan de gevel van CineCity prijken. Op dinsdag 5 juni maakt juryvoorzitter Adriaan van Dis de leden van de Vakjury bekend.

 

jarenlange band

De band tussen Film by the Sea en Aat Veldhoen gaat al langer terug. Zo ontwierp Veldhoen het beeld voor de Grand Acting Award en de Life Time Achievement Award; uitgereikt aan onder meer Milos Forman, Ettore Scola en Jonathan Demme.The Grand Acting Award werd de afgelopen jaren door vele grootheden uit de filmwereld in ontvangst genomen. Vorig jaar ontving Bruno Ganz de award en in 2016 viel de eer ten deel aan Claudia Cardinale. Ook acteurs zoals Morgan Freeman, Stanley Tucci, Rutger Hauer, Sir Ben Kingsley en Michael Nyqvist ontvingen de Grand Acting Award. Welke filmlegende dit jaar de Grand Acting Award in ontvangst mag nemen wordt binnenkort bekendgemaakt.