Abdelkader Benali hoofdgast van taalfestival

02-07-2019 (15:47) - Creatie

Komende herfst kun je je weer twee dagen lang onderdompelen in alles wat maar met taal te maken heeft tijdens het Drongo talenfestival in Nijmegen. Het thema van het festival is dit jaar: de impact van taal. Tot de headliners behoren onder andere Dichter des Vaderlands Tsead Bruijnja, journalist Herbert Blankensteijn en schrijver Abdelkader Benali. 

 

Maaike Verrips, directeur van de Taalstudio en initiatiefnemer: ‘Op het festival ontdek je alle nieuwe ontwikkelingen in de taalwereld. Er komen wetenschappers met spannende experimenten en dichters en sprekers die vertellen over de toekomst van de taalwereld. Er is een aanbod van taaltrainingen, onderwijs, uitgevers, boekverkopers, tolk- en vertaalbureaus, overheid en belangenorganisaties en taalreisorganisaties.’
 

1001 nacht

Bezoekers kunnen onder andere een workshop communiceren in meerdere talen volgen of meedoen aan een schrijfworkshop met Tsead Bruijnja. Herbert Blankensteijn verzorgt de laatste stand van zaken over Artificieel Intelligente Taal en Abdelkader Benali toont zijn blik op Duizend en één nachten in een korte theatervoorstelling. De komende tijd worden er nog meer bijzondere sessies en sprekers bekend gemaakt. 
 
Het festival wordt voor de achtste keer georganiseerd. Het vindt plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober op de campus van de Radboud Universiteit.