ACHTUNG! bouwt kantoor na in VR

06-04-2020 (12:25) - Creatie

Steeds meer bedrijven proberen in deze tijd de teamspirit erin te houden met een virtuele vrijdagmiddagborrel. Afgelopen vrijdag ging ACHTUNG!mcgarrybowen nog een stap verder en bouwde het eigen kantoor na in VR.
 
Nederland heeft de afgelopen weken massaal een stoomcursus thuiswerken gevolgd. Voor de één een beproeving, terwijl de ander zich er juist verbazingwekkend soepel doorheen slaat. Maar waar we het allemaal het unaniem over eens lijken te zijn, is dat we het contact met onze collega’s missen. En misschien nog wel het ergste van allemaal: een vrijdagmiddagborrel is toch een stuk minder gezellig via de webcam. ACHTUNG! miste hun geliefde bar in het kantoor op de Prins Hendrikkade en bracht de bar naar de keukentafels.
 
Jasper Janssen (Creative Director): “Ook in deze rare tijd vinden we het superbelangrijk om in contact te blijven met elkaar. En dan niet alleen om de status van projecten te bespreken, maar juist ook om plezier te hebben, bij te praten, geïnspireerd te raken en samen de week af te sluiten.”
 
Luke Vink (Creative Technologist): “Het virtuele kantoor is gebouwd met Mozilla hubs, een open source platform waarmee je video kan delen, kan tekenen en kan praten met elkaar in 3D. Het is een volledig VR platform inclusief ruimtelijke audio en VR headsets. Maar het meest belangrijke is dat het gewoon vanuit de browser toegankelijk is. In één week hebben we het model ontworpen en hostten we de eerste vrijdagmiddagborrel in ons eigen virtuele kantoor.”
 
Afgelopen vrijdag liepen alle 70 medewerkers van ACHTUNG!mcgarrybowen (inclusief Kraftwerk en Isobar Amsterdam) met hun avatar rond in hun vituele kantoor. Wil je weten hoe dat eruitzag? Check de video hieronder: