ADCN & Videoland lanceren Young Directors Award

ADCN & Videoland lanceren Young Directors Award

11-03-2020 (19:15) - Creatie

ADCN lanceert in samenwerking met Videoland een nieuwe prijs voor opkomend filmregietalent: de Young Directors Award. De prijs zal voortaan elk jaar uitgereikt worden.
 
Filmregietalent met maximaal drie jaar professionele ervaring kan met in opdracht gemaakt werk meedingen naar de prijs. Een jury van vooraanstaande vakgenoten beoordeelt de inzendingen en onderscheidt de winnaar met een Lamp. Inzenden kan nog tot en met 29 maart. De winnaar wordt bekend tijdens de Dutch Creativity Awards Show. Inzenden voor overige categorieën is helaas niet meer mogelijk.
 

Film Creativity Labs

ADCN en Videoland dragen met de Young Directors Award bij aan de zichtbaarheid en ontwikkeling van nieuw filmtalent. Samen ontplooien ze de komende tijd meer initiatieven op het gebied van creativiteit en ‘craft’ in film. De Film Creativity Labs vormen een educatief programma waarin jonge filmmakers coaching en feedback krijgen van ADCN-juryleden en andere vooraanstaande vakgenoten. De Film Creativity Labs gaan van start in mei met een sessie bij MediaMonks in Amsterdam. Diederick Koopal (Hazazah) en Antoinette Beumer (RTL) en anderen zullen deelnemers aan de Young Directors Award voorzien van feedback, kennis en inspiratie.
 

Toegankelijk

Talent met maximaal drie jaar professionele ervaring als filmmaker kan t/m 29 maart inzenden voor de Young Directors Award via adcn.nl/awards. Inzenden kost €25,- en je mag met meerdere inzendingen per persoon deelnemen. Alle deelnemers ontvangen bovendien een gratis ADCN jaarlidmaatschap, een gratis ticket voor de Dutch Creativity Awards Show en een uitnodiging voor de eerste sessie van de Film Creativity Labs.
 
Initiatiefnemer Bas Welling (Managing Director & Co-Founder, Wefilm): “Nederland miste een platform voor jonge filmmakers die bijzonder werk in opdracht maken. Dit podium kan het juiste opstapje zijn naar nog impactvoller werk. In deze tijd waarin content in overvloed is, kan film craft bij uitstek het verschil te maken. Het eren van het allerbeste filmtalent in Nederland hoort bij de verantwoordelijkheid om ons filmvak een stapje verder te helpen.”