Almere kleurt oranje met Orange Babies

26-10-2018 (12:23) - Creatie

Nu eens niet door Koningsdag of een wedstrijd van het Nederlands elftal maar met een heel bijzondere fotoexpositie in de Anita Neve Galerie in Almere Haven. Hier is onder andere het werk van gerenommeerd en internationaal gevierd fotograaf Hans Withoos te zien. En wel het werk dat hij heeft gemaakt voor Orange Babies, de organisatie die opkomt voor met Aids besmette moeders en kinderen.


Withoos fotografeerde ze in hun eigen habitat, echter hij kleedde ze met haute couture van Fernando Silva, een evenzo gevierd ontwerper uit Brazilië. Het resultaat is een indruk van pracht en ellende, gevormd tot één indringend beeld. Vanzelfsprekend is een groot deel van de opbrengst van de expositie bestemd voor de stichting Orange Babies.


dualiteit

De expositie heeft de naam December Beauties meegegekregen. Met deze titel probeert Anita Neve gelijk de dualiteit weer te geven die de decembermaand bij velen oproept. Het is een maand van cadeaus geven en krijgen, van vriendschap, maar voor velen ook het ontbreken hiervan en alle ellende die dergelijke gevoelens met zich meebrengen. Dit was precies de reden waarom zij met deze expositie het werk van Orange Babies wilde steunen. De fotografie die getoond wordt, is speciaal voor dit thema geselecteerd werk van onder andere Mariska Karto, Iris Hartman en Hans Withoos, geeft deze tijd van het jaar een gezicht. 


December Beauties loopt van 10 november tot 10 januari in het nieuwe jaar. De feestelijke opening zal op zaterdag 10 november plaatsvinden in de galerie van 17.00 tot 19.00 uur.