Amsterdamse bouwplaats versierd met enorm kunstwerk

26-05-2020 (11:09) - Creatie

Door de bouw van een nieuwe stadswijk in Amsterdam Zuidoost komt Amstel III, een nu nog grijs kantorengebied in Holendrecht lange tijd vol te staan met bouwhekken en kranen. Om deze grote bouwplaats zo leefbaar mogelijk te maken voor de omwonenden, organiseerde HOBU een 'Hekkenthon': een ontwerpwedstrijd met bouwhekken als canvas.
 
De eerste Hekkenthon vond op 21 en 22 mei plaats. Kunstenaars Munir de Vries, AiRich en Tamar Rozenblat & Ramaz Goiati toonden ieder 24 uur lang een kunstwerk dat de stad kleur geeft tijdens de bouwperiode. De drie geselecteerde ontwerpen zijn te zien via hobu.amsterdam/hekkenthon. Bewoners en geïnteresseerden kunnen daar tot en met 28 mei 12.00 uur hun stem uitbrengen. Het winnende ontwerp is vanaf half juni te zien op maar liefst 350 meter hekwerk in Holendrecht.
 

Jury en publiekstemmen

De online stemmen wegen mee in de uiteindelijke beslissing van de jury. De jury bestaat uit Mark Kottman (Greystar en OurDomain), Gracia Clijdesdale (gebiedsmakelaar Holendrecht) en Mick la Rock (kunstenaar). Op 28 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.
 
De Hekkenthon is een project van HOBU in samenwerking met projectontwikkelaar Greystar en de Gemeente Amsterdam. HOBU, gevormd door WeTheCity en Pop-Up City, Vinger.nl en Realfakeshoes, werken samen met lokale pioniers aan tijdelijke én duurzame initiatieven die leiden tot kwalitatieve, gemengde nieuwe stadswijken. Meer informatie is te vinden op hobu.amsterdam.
 
Hieronder de kunstwerken: 
 
 
You'll never walk alone van Munir de Vries
 
 
Bijlmers stadsgezicht van Tamar Rozenblat & Ramaz Goiati
 
 
Memre Bimre van AiRich