And Now This lanceert interactieve installatie Dutch Mind Masters

28-06-2019 (10:03) - Creatie

Een abstract kunstwerk, gemaakt door denkkracht. Five Degrees, een digital core banking platform provider, heeft dit mogelijk gemaakt met Dutch Mind Masters: een interactieve installatie die kunst maakt, aangestuurd door hersenen. Tijdens FinTech evenement Money20/20 in de Amsterdamse RAI konden bezoekers van de beursstand verf schieten naar een canvas doek, door middel van denkkracht. 
 
Brand building agency And Now This ontwikkelde, samen met een team van technische experts, een machine waarmee hersenkracht wordt omgezet in abstracte kunst. Bezoekers konden plaatsnemen voor het canvaswaarna met een EEG headset hun hersenactiviteit werd opgevangen. Daarmee konden deelnemers een custom-made paintball apparaat aansturen om zo gezamenlijk een abstract schilderij te creëren.
 
Paul Bakker, co-founder And Now This: “Technologie wordt steeds autonomer, maar het kan zichzelf niet ontwikkelen. Het menselijke brein is onmisbaar om tot unieke, creatieve oplossingen te komen. Uniek aan onze opdrachtgever Five Degrees is dat ze het menselijke aspect hoog in het vaandel hebben staan. Met Dutch Mind Masters vieren we de menselijke creativiteit en laten we zien waar 'great minds' toe in staat zijn."
 
Tijdens het event hebben meer dan 250 bezoekers samen de 'Dutch Mind Masterpiece' gecreëerd. Dit unieke kunstwerk wordt nu online geveild. De opbrengsten van het winnende bod zullen gedoneerd worden aan de Hersenstichting, dat investeert in baanbrekende oplossingen om hersenaandoeningen te helpen voorkomen, genezen of afremmen. Doneer voor dit goede doel en plaats hier een bod.
 

Credits

Agency: And Now This
Creative Director: Paul Bakker
Creative Director: Jeroen de Korte
Agency Producer: Nadya Sastrohardjo
Designer: Marcel Berghuis
DP/Editor: Michiel Rotgans
 
Client: Five Degrees
CEO: Martijn Hohmann
EVP Business Development: Peter-Jan van de Venn
Brand and Event Marketeer: Bruna Pereira de Souza
Digital Marketeer: Duru Özdemir Tuinstra
Project Manager: Fenneke Roeper
 
Booth development: Goed Bezig Producties
 
Technical development: Headcandy 
CEO: Jasper Vis
Developer: Adriaan Wormgoor
Technical Engineer: Willem Vooijs
Support: Hugo Depping
 

And Now This | Dutch Mind Masters | Five Degrees from And Now This on Vimeo.