Anderzorg eerste Nederlandse zorgverzekeraar met eigen podcast

15-08-2018 (12:09) - Creatie

Deze week gaat Anderzorg live met de podcastserie ‘Dat overkomt mij niet’, bedacht en geproduceerd door Blauw Gras. In de serie worden relevante onderwerpen voor jonge volwassenen besproken: burn-out, gehoorschade, digitale verslaving en fitobsessie. In elke podcast interviewt presentatrice Krista Arriëns een ervaringsdeskundige die een persoonlijk verhaal vertelt en een expert die preventietips deelt.

 
De podcast is bezig met een flinke opmars onder millennials, waardoor het een heel geschikt middel is om de doelgroep van Anderzorg te bereiken. We willen vanuit Anderzorg graag informatieve content delen: maar hoe krijg je dat goed over de bühne? Een podcast biedt ruimte & commitment. “Anderzorg is een merk dat vooroploopt en niet bang is om nieuwe dingen te proberen. Een podcast sluit hier perfect bij aan", aldus Isaac Diepenhorst, Account Director, Blauw Gras


5 Podcasts 

De titel van de podcastserie refereert naar issues waarvan millennials eigenlijk denken ‘dat zal mij toch niet overkomen…?’ Terwijl een burn-out of een constante piep in je oren wel hele realistische issues zijn. Met deze podcasts maken we luisteraars hiervan bewust, maar geven we ook concrete handvaten om bijvoorbeeld een fitobsessie of digitale verslaving te voorkomen.

 
De persoonlijke verhalen van Mark, Floor, Bart en Japke Janneke zorgen ervoor dat de luisteraars zich kunnen identificeren, terwijl de experts bewijslast leveren voor de preventietips.


Credits

Concept, creatie en productie: Blauw Gras
Verantwoordelijk bij klant: Cynthia de Rooij