Art Rotterdam lanceert Podcast op Gallery Viewer

08-02-2019 (11:46) - Creatie

Op initiatief van Fons Hof, directeur van Art Rotterdam, wordt het online kunstplatform Gallery Viewer per 1 maart 2019 uitgebreid met de podcast Gallery Talk waarin galeriehouders aan het woord komen over hun galerie en de kunstmarkt in het algemeen.


De interviews zullen gedaan worden door Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, auteurs van 'Ontroerend goed: van kunst kijken naar kunst kopen'. Daarnaast wordt het Gallery Magazine, tevens een onderdeel van Gallery Viewer, uitgebreid met de rubriek 'De keuze van…', waarin bekende spelers uit de culturele wereld hun passie voor kunst en tips en tricks met kunstliefhebbers delen.

Podcast Gallery Talk

In de podcast, die gesprekken zal omvatten met alle achtendertig aangesloten galeries op Gallery Viewer, komt alles aan bod wat zich binnen (en buiten) de muren van de galerie afspeelt: hoe worden prijzen bepaald, wanneer wordt een kunstwerk duurder, wanneer kun je het beste kopen, welke kunstenaars uit hun stal zijn doorgebroken, maar ook: hoe kiest men de kunstenaars die bij de galerie passen, wat is de filosofie achter de galerie, hoe kijkt men tegen beurzen, online sales en internationale tendensen aan. Gallery Talk heeft dezelfde functie als Gallery Viewer: inzicht verschaffen in het diverse aanbod in het Nederlandse galerielandschap, maar dan via een audiokanaal, waarbij de nadruk ligt op de visie, programma en aanbod van de galerie.   


De keuze van… (Gallery Viewer Magazine)

Naast de Podcast lanceren Klerkx & van Gelderen de rubriek 'De keuze van…' die bekende, kunstminnende en/of kunst verzamelende Nederlanders de mogelijkheid biedt tekst en uitleg te geven bij hun manier van kunst beleven. Deze rubriek verschijnt online als onderdeel van de website Gallery Viewer Magazine en zal via social media verspreid worden. 


frequentie

De Podcast zal wekelijks en 'De Keuze van…' tweewekelijks verschijnen op de website van Gallery Viewer. Aan alle leden van Gallery Viewer wordt de gelegenheid geboden aan de podcast deel te nemen. De podcast en de nieuwe rubriek gaan van start met ingang van 1 maart 2019.