Audioboek ‘Gelukkig maar – Een wetenschappelijke zoektocht naar geluk’ gelanceerd

20-03-2020 (10:15) - Creatie

Op 20 maart, de Internationale Dag van het Geluk, verschijnt het audioboek 'Gelukkig Maar – Een wetenschappelijke zoektocht naar geluk' van auteur Moos Lamerus.

Geluk. De schappen met zelfhulpboeken over dit onderwerp puilen uit. De filosofen hebben millennia lang van alles geschreven over hoe je moet leven. Elke dag krijgen we goedbedoelde adviezen in zulke grote hoeveelheden dat je niet meer weet waar je moet beginnen en wat je moet geloven. De wetenschappelijke methode is tot nog toe onderbelicht gebleven en kan orde scheppen in de onduidelijkheid rondom geluk. Maar heeft de wetenschap ons dan iets te vertellen over het gelukkige leven?
 

Verkenningstocht

Om daarachter te komen dook auteur Moos Lamerus in de wetenschappelijke literatuur en verslond hij alles wat er te vinden was over dit onderwerp. Het resultaat van jarenlang onderzoek is het boekje ‘Gelukkig maar – Een wetenschappelijke zoektocht naar geluk’. ‘Gelukkig maar’ neemt je mee op Lamerus’ verkenningstocht door deze wonderlijke wereld. Zonder dwingend stappenplan of sturende tips, maar met een nuchtere blik op de wetenschappelijke inzichten naar geluk.
 

Luisterboek

Luisterboeken zijn de laatste jaren erg in opkomst en ondertussen voor velen dé manier om de inhoud van een boek tot hun te nemen. "Gezien mijn achtergrond bij muziekbureau MassiveMusic was het niet meer dan logisch om juist ook een luisterboek variant te maken van 'Gelukkig maar' voor het publiek dat tegenwoordig liever luistert dan leest.", aldus Moos Lamerus.
 

Internationale Dag van het Geluk, 20 maart 2020

 
"Traditioneel gezien werd onze vooruitgang alleen gemeten in economische termen zonder oog voor vooruitgang in kwaliteit van leven. Het is fantastisch om te zien dat er steeds meer aandacht komt voor kwaliteit van leven in het politieke beleid en de ‘Internationale Dag van het Geluk’ draagt daar een cruciaal steentje aan bij. Juist in deze bizarre en tragische tijd laat deze dag ons weer realiseren dat het leven uiteindelijk draait om gelukkig, gezond en samen te zijn. Ik hoop dat dit luisterboek met een verzameling aan wetenschappelijke bevindingen een bijdrage kan leveren aan deze realisatie.”, aldus Lamerus.