BART en Ronin creëren 3D-design museum voor Vredestein

BART en Ronin creëren 3D-design museum voor Vredestein

11-06-2020 (14:52) - Creatie

Creatief evenementenbureau BART en digitaal bureau Ronin hebben een 3D-design museum gecreëerd  voor een digitaal event van Vredestein. Het evenement vindt op 15 juni plaats. Duizenden gasten reizen dan virtueel naar Schotland om een nieuwe wereld te ontdekken, ‘een wereld die wordt vormgegeven door design’.
 
Opdracht was om een bijzondere ervaring te creëren, iets wat er eigenlijk nog niet was. Tijdens hun onderzoek ontdekte BART design museum V&A Dundee in Schotland, ontworpen door de Japanse architect Kengo Kuma, die ook verantwoordelijk is voor het Olympisch stadion in Tokio. Met zijn parametrische ontwerp was het gebouw een echte inspiratiebron. Het idee voor een eigen 3D-Vredestein design museum was geboren. 


New Horizons

De titel van de digitale ervaring is ‘New Horizons’. Het museum zit diep verborgen in het profiel van de band. Sociaal ontwerper, uitvinder en kunstenaar Daan Roosegaarde deelt hier zijn visie op hoe design een verschil kan maken in een veranderende wereld. De apotheose van het evenement is de lancering van de nieuwe winterband, de Wintrac. Een unieke ervaring die het publiek naar het virtuele V&A Dundee brengt. 
 
Vredestein New Horizons vindt plaats op maandag 15 juni om 14:00 uur.  Het virtuele museum is ook na het event nog te bezoeken tot 15 juli.