Bied mee voor persveiligheid op de Free Press Veiling

Bied mee voor persveiligheid op de Free Press Veiling

23-11-2021 (14:02) - Creatie

De Free Press Veiling, georganiseerd door Free Press Unlimited, is van start gegaan op Catawiki. Tijdens deze online veiling voor persvrijheid kan er geboden worden op speciaal geselecteerde werken van internationaal gerenommeerde persfotografen. Onder andere werk van Ilvy Njiokiktjien, Ad van Denderen en Bert Verhoeff worden gesigneerd geveild.
 
De Free Press Veiling is een veiling voor persvrijheid en veiligheid van journalisten wereldwijd. Door middel van het bieden op en kopen van de mooie, gesigneerde en toegankelijke beelden, gemaakt in landen waar Free Press Unlimited werkt, kun je bijdragen aan een goed doel. De veiling is vandaag van start gegaan op Catawiki, de online veilingsite voor bijzondere objecten in Europa. Lees hier meer over de veiling. Of biedt hier gelijk mee.
 
Deelnemende fotografen zijn onder andere:
- Marielle van Uitert: meervoudig winnaar van een Zilveren Camera en genomineerd voor de Sony World Photography Awards.
- Ad van Denderen: meervoudig winnaar van een Zilveren Camera en winnaar Dick Scherpenzeel Persprijs. Wereldwijd tentoongesteld in en aangekocht door musea
- Ilvy Njiokiktjien: meervoudig winnaar van een Zilveren Camera en Fotograaf des Vaderlands 2013.
- Teun Voeten: meervoudig winnaar van een Zilveren Camera en bekend van zijn verdwijning in Sierra Leone.
- Petterik Wiggers: meervoudig winnaar van een Zilveren Camera, Fotojournalist van het jaar 1996 en meer dan 20 jaar woonachtig en werkzaam in Addis Ababa.
- Bert Verhoeff: winnaar van een Zilveren Camera en uitgeroepen tot fotojournalist van het jaar 1988
 
Er zullen in totaal 40 werken geveild worden.

Foto: Links: Ton Koene. Rechts: Paul Teixeira.