BN’ers laten zien hoe Nederlands de Google Assistent is

10-08-2018 (14:25) - Creatie

De Google Assistent is nu ook beschikbaar in het  Nederlands. De digitale hulp op je smartphone spreekt niet alleen Nederlands, maar begrijpt ook onze cultuur en uitspraken. Creatief PR-bureau Glasnost heeft samen met videobureau Four Creating een video gemaakt met daarin BN’ers die de Google Assistent testen in hun dagelijks leven.


“De uitdaging zat hem in het aantonen dat de Google Assistent niet simpelweg vertaald is naar het Nederlands, maar ook echt onze cultuur begrijpt,” zegt Rachid Finge, communicatiemanager van Google Nederland. “Wij Nederlanders zijn de enigen die met een ‘appje’ een Whatsapp bericht bedoelen in plaats van een app in de Play Store. De Google Assistent begrijpt dat.”


Acht BN’ers

In de video proberen Yes-R, Mascha Feoktistova, Hans Kazàn, Wilfred Genee, Celine Huijsmans, Spike en Jamie van Di-Rect en Giel Beelen de Google Assistent uit. “Een mix van iconische BN’ers en artiesten die de digitale assistent uitproberen geeft de video direct de Nederlandse sfeer die we zochten. Gecombineerd met handige en grappige commando’s is het een video geworden waar we trots op kunnen zijn,” zegt Chris Peters van Glasnost.


Credits

Opdrachtgever: Google
Bureau: Glasnost
Concept: Glasnost
Regie: Henk Boersen/Chris Peters
Productie: Four Creating