Bruut Amsterdam produceert uitreiking Prijs van de Jonge Jury

04-06-2020 (15:06) - Creatie

Bruut Amsterdam heeft dit jaar een bijzondere uitreiking van de Prijs voor de Jonge Jury geproduceerd. Vanwege de coronacrisis vond de 19e editie van de award show niet plaats in TivoliVredenburg, maar was de feestelijke uitreiking live te volgen op YouTube.
 
De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ruim 10.000 jongeren stemden op hun favoriete jeugdboek uit 2019, waarna Match van Buddy Tegenbosch als winnaar uit de bus kwam. Naast de Prijs van de Jonge Jury 2020 werd op 3 juni ook de Jonge Jury Debuutprijs 2020 uitgereikt aan de auteur van het jeugddebuut waar het meest op werd gestemd. Astrid Boonstoppel won de prijs met haar boek Dit is hoe het ging.

Virtuele tribune

Bruut Amsterdam ontwikkelde in een samenwerking met Passionate Bulkboek een digitaal alternatief voor de fysieke dag in Tivoli Utrecht. Het resultaat was een 60 minuten durende live-show. Met optredens van Daan Boom, Juvat Westendorp en heel veel publieksinteractie door een het publiek via een virtuele tribune een onderdeel te maken van het programma. Bruut Amsterdam was verantwoordelijk voor het concept, de vormgeving en de volledige (technische) productie.