bunq lanceert Truth, Lies and Banking

25-06-2018 (12:39) - Creatie

Truth, Lies and Banking, een korte film van online bank bunq, gaat vandaag in première. In de film vertelt de notoire Britse bankovervaller Jason Coghlan hoe de gevestigde orde in de bankenwereld consumenten ongemerkt op kosten jaagt. 


Nieuwkomer bunq, een mobile start-up met bankvergunning die gebruikers een ‘clean’ alternatief biedt voor traditionele banken, wil met de film de bancaire sector wakker schudden. 


Bankovervaller

De film is geproduceerd door internationaal communicatiebureau Amsterdam Worldwide. De hoofdrol in de film is weggelegd voor beruchte Britse bankovervaller Jason Coghlan, die zittend achter een directiebureau en met een sigaar in de mond uitlegt hoe consumenten in het huidige bankensysteem ongemerkt op kosten worden gejaagd.


Power to the people

Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq zegt: “Bij bunq geloven we in power to the people. De enige manier om de bankenwereld wakker te schudden is door bewustzijn te creëren bij de consument - die staat centraal in dit proces. Zo ook bij bunq; al onze innovaties staan in het teken van de gebruikerservaring. Bij bunq blijft jouw geld jouw geld, we investeren niet in dubieuze zaken en je privacy is niet te koop. We wilden een film maken die de discussie op gang brengt over de huidige problemen in de bankenwereld.” 



Brian Elliott,
CEO en oprichter van Amsterdam Worldwide voegt daaraan toe: “De recente onthullingen over verborgen kosten en dubieuze praktijken in de financiële wereld gaan mijn verstand te boven. We willen mensen, zoals onze held en ex-bankovervaller Jason Coghlan zegt, wakker schudden. Ook willen we een breder publiek debat starten door jonge kunstenaars een platform te geven waarop ze hun mening tot uiting kunnen brengen.  


The Art of Banking

Truth, Lies and Banking is onderdeel van een groter kunstproject genaamd The Art of Banking, een doorlopende serie waarin de kritische mening van jonge kunstenaars over de rol van financiële instituten en geld onder de aandacht worden gebracht. De eerste twee kunstprojecten in de serie zijn de films ‘Withdraw Yourself’ en ‘A Traditional Investment’. ‘Withdraw Yourself laat het werk zien van tatoeëerder Louis Loveless, waarbij hij de positie die het bankensysteem inneemt in ons leven in twijfel trekt. In ‘A Traditional Investment’ werpt internationale oorlogsverslaggever Robert King een kritische blik op wat financiële investeringen ons werkelijk kosten.