China maakt kennis met Nederlandse fiets

01-09-2017 (10:35) - Creatie

De fiets is van oudsher een van de meest iconische voorwerpen van ons kikkerlandje. Het vervoersmiddel wordt regelmatig in één adem genoemd met de tulp en de molen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in China met veel interesse wordt gekeken naar de Dutch Bike Exhibition.
 

Het evenement vindt plaats op 15 september en wordt georganiseerd om het twintigjarig jubileum van het Nederlandse consulaat in Ghangzou te vieren. Bezoekers kunnen deelnemen aan een fietsrit, luisteren naar een college van de Nederlandse ontwerper Leonne Cuppen en deelnemen aan een workshop fietsdesign. Daarnaast is er een drie dagen durende presentatie in de Fei Gallery Guangzhou.
 

futuristische designs

Dutch Design Exhibition: Bikes of the Future zal terugblikken op de Dutch Bike Exhibition, onderdeel van de world cycling conference Velo-city 2017 in in Arnhem and Nijmegen. Futuristische fietsdesigns (met bijvoorbeeld frames die gemaakt zijn met een 3D-printer) zullen de revue passeren en bezoekers krijgen de kans kennis te maken met topmodellen van bekende fietsmerken.