Chuck Studios van start in Londen

03-02-2020 (15:22) - Creatie

Vandaag opent het creatieve productiebedrijf Chuck Studios de deuren van hun nieuwe kantoor in Londen. De Brit Pete Ryan zal het nieuwe kantoor aansturen als executive producer.
 
“Nadat we vorig jaar in Moskou en Los Angeles zijn begonnen, was Londen een logische volgende stap” aldus Chuck Studios medeoprichter Ellen Gaedtgens. “De markt heeft niet alleen talent maar ook ambitieuze merken met lef. Dat is voor ons de gouden combinatie. Natuurlijk hebben we wel nagedacht over de politieke situatie - het B-woord is nooit ver weg, maar een merk met onze ambities kan het zich niet veroorloven hier niet te zitten. Dat tegendraadse, anti-cyclische past ook wel bij Chuck.”
 
Chuck Studios, dat merken als Heineken, Jacobs Douwe Egberts en Albert Heijn helpt hun culinaire identiteit te visualiseren verstevigt met de uitbreiding naar Groot-Brittannië hun positie als eerste wereldwijde creatieve productiebedrijf gespecialiseerd in food.
 
De nieuwe vestiging is een samenwerkingsverband tussen Chuck Studios en het Britse filmproductiebedrijf HunkyDory Films. Ryan, voorheen werkzaam bij Park Village, heeft dertien jaar ervaring in de FMCG branche. In zijn carrière werkte hij voor merken als Tesco, Sharwood’s en McDonald’s. “Ik zit nu in een positie waarin ik kan werken met het beste talent in Europa en Amerika onder de vlag van een van de meest ambitieuze spelers in de industrie - what’s not to like? Op het moment dat diepgaande expertise en bereik samenkomen, kunnen er magische dingen gebeuren. Ik kijk er naar uit.”
 

Over Chuck Studios

Chuck Studios is een wereldwijd creatief productiebedrijf gespecialiseerd in food en werd opgericht door Ellen Gaedtgens en Olaf van Gerwen in 2011. Chuck Studios helpt merken over de hele wereld om hun culinaire identiteit te visualiseren. Met behulp van hun specialistische kennis op het gebied van voedselgerichte film- en fotografieproductie in combinatie met creatieve en strategische capaciteiten, maakt het team hoogwaardige content voor merken als McDonald's, KFC, Unilever, Kraft Heinz, Jacobs Douwe Egberts en Heineken. Chuck Studios heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam met kantoren in Londen, Moskou en Los Angeles.