Crowdfunding actie voor Artist Attic Online van start

Crowdfunding actie voor Artist Attic Online van start

16-03-2021 (11:54) - Creatie

 

De drempel overstappen van een galerie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kunst is kostbaar, is daarbij vaak de gedachte, terwijl er duizenden schilderijen, tekeningen en sculpturen liggen wachten op zolders en in ateliers van kunstenaars. Artist Attic Online maakt het werk van deze kunstenaars zichtbaar en laat geïnteresseerden gelijk kennis maken met de makers en hun - vaak uitgesproken - persoonlijkheid.


Artist Attic Online maakt opvallende, videoportretten van kunstenaars en plaatst deze op verschillende social media en op de eigen website. Hiermee wordt op organische wijze traffic gegenereerd naar het werk en wordt waarde toegevoegd aan de “brand” van de kunstenaars. Potentiële kopers krijgen nu niet alleen een doek te zien, maar ook het verhaal achter de mákers van het kunstwerk. “It’s the story, that gets people excited”.


Win-win

Mauritz Briët, bedenker en oprichter van het Artist Attic Online platform, is ruim 25 jaar programmamaker. Als flying producer heeft hij de laatste tien jaar meer dan 25 landen begeleid met de productie van succesformats als The Voice en X-Factor, Idols, Got Talent. Daarnaast was hij uitvoerend producent van Hollands Next Top Model en vele andere prime time tv-producties. Ook is hij Founding Partner van Model Scouts Network dat al sinds 2007 The Model Convention organiseert. Door al die jaren met de voeten in de klei te staan weet hij hoe je een verhaal vertelt en hoe je een prachtig product verkoopt. “Ik ben bijzonder gefascineerd door de authentieke persoonlijkheid van creatieve mensen, prachtig om dat om te zetten naar een goed portret. Ik denk dat mijn ervaring plus het karakter van de kunstenaars kunnen leiden tot een prachtige win-win situatie.”
 

Bijdrage verdubbelen

Het nieuwe Artist Attic platform wordt momenteel technisch gerealiseerd en gevuld met filmpjes en kunst van kunstenaars uit de hele wereld. Om het project te kunnen financieren, is een crowdfunding actie opgezet. Investeerders in het platform ontvangen als dank voor hun bijdrage het dubbele budget aan kunst. Dus wie bijvoorbeeld €500 investeert, kan vanaf het moment dat de website live gaat, voor €1000 kunst uitzoeken. Daarnaast zijn er nog  vier andere opties om middels te bijdrage te zorgen dat het platform ondersteund wordt en er daadwerkelijk komt.
 
Inmiddels is er ruim 6.000 euro van de beoogde 15.000 euro opgehaald. Meedoen aan de crowdfundingactie? Dat kan hier.