Crowdfunding hommage kunstenaar Gerrit van Dijk groot succes

Crowdfunding hommage kunstenaar Gerrit van Dijk groot succes

13-02-2020 (16:58) - Creatie

Er komt een grote overzichttentoonstelling van het werk van de Haarlemse kunstenaar en animator Gerrit van Dijk. Dit wordt mogelijk gemaakt door het succesvolle crowdfundingproject ‘Gerrit van Dijk, een hommage’ waarmee 10.360 euro is ingezameld dankzij 219 donateurs. 
 
Gerrit van Dijk was animatiefilmmaker, beeldend kunstenaar, acteur, vuurwerkkunstenaar, mede-oprichter van de Filmschuur, het Holland Animation Film Festival en van het Nederlandse Instituut van de Animatiefilm. Het crowdfundingproject is een initiatief van vrienden Jacques Overtoom en Gonda Koster in samenwerking met 37PK, Platform voor Kunsten. Met het opgehaalde geld wordt de overzichtstentoonstelling bij 37PK gerealiseerd, waarin voor het eerst het complete werk van Van Dijk te zien zal zijn. De opening van de expositie is op 22 maart.
 
Ook wordt er een rijk geïllustreerd boek gepubliceerd met bijdragen van onder meer oud-burgemeester Jaap Pop, kunstenaar Piet Zwaanswijk, echtgenote Cilia van Dijk, filmjournalist Henk Maurits, leerling Frodo Kuyper en kleinzoon Sem Anne van Dijk. Tenslotte gaat de documentaire ‘Ik tel mijn tekeningen’ (Pieter van Huystee Film) van Emma Westermann op zaterdag 4 april in première bij de Toneelschuur in Haarlem.