Crowdfunding platform BuurtAED vernieuwd

08-10-2018 (13:04) - Creatie

Als iemand buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgt, is snelle hulp van levensbelang. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten vergroten de kans op overleving. Een ambulance is er niet altijd op tijd. Daarom bouwt de Hartstichting aan een netwerk van burgerhulpverleners en AED’s in de buurt.


Het platform BuurtAED.nl is een half jaar geleden gestart en heeft ervoor gezorgd dat bijna 200  buurten zijn voorzien van een AED. De komende periode wordt de communicatie van BuurtAED.nl geïntensiveerd met als doel dit aantal buurten fors te laten stijgen. Op basis van de opgedane ervaringen in de afgelopen 6 maanden en met deze plannen in het achterhoofd, is het platform nu vernieuwd en verbeterd.  


Kentaa, expert in online fondsenwerving, heeft de technische verantwoordelijkheid voor het crowdfunding platform BuurtAED.nl overgenomen. Het platform maakt gebruik van het zogenaamde Kentaa framework voor online fondsenwerving. Op de vernieuwde site zijn met name de customer journeys verbeterd en worden de buurten nog beter gefaciliteerd om met succes te crowdfunden.


Dideke van Lieshout, manager Digital & Klantinteracties, van de Hartstichting licht de keuze voor de samenwerking met Kentaa toe: “In woonwijken zijn te weinig AED’s dag en nacht bereikbaar. Terwijl juist de meeste hartstilstanden buiten het ziekenhuis in of rondom het woonhuis plaatsvinden. Met de overstap naar het crowdfunding platform van Kentaa streeft de Hartstichting ernaar om nog sneller elke buurt in Nederland hartveilig te maken.”